Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μετά τις Bric's οι Mint's...


Η μεγάλη ανάπτυξη στην Ασία, οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης για καύσιμα και πρώτες ύλες που χρειάζονται για την βιομηχανοποίηση και τρεις από τις χώρες των Mint -το Μεξικό η Ινδονησία και η Νιγηρία-, ηγούνται στους παραγωγούς βασικών προϊόντων. Από τις 4 χώρες, μόνο η Νιγηρία δεν είναι μέλος των G20 των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών».
Ωστόσο, ο Guardian βρίσκει και ένα εμπόδιο στην όλη υπόθεση, επισημαίνοντας πως «οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι επιφυλακτικές σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουν αυτές τις ανόμοιες χώρες που συγκροτούν αυτό το μπλοκ. Αν οι Bric's είναι τώρα λίγο παλιά ιστορία, είναι εν μέρει επειδή η φήμη τους έχει αμαυρωθεί.

Η προπαγάνδα των όπλων…





Οι περισσότεροι στην Ελλάδα αλλά και ένα σημαντικό μέρος του υπόλοιπου κόσμου θεωρούν την αμερικάνικη κοινωνία υπανάπτυκτη και βάρβαρη, επειδή στις περισσότερες πολιτείες επιτρέπεται με βάση το νόμο η οπλοκατοχή.

Για να αποδειχτούν μάλιστα τα θλιβερά αποτελέσματα της οπλοκατοχής, περιστατικά ένοπλης εγκληματικής δραστηριότητας προβάλλονται ιδιαίτερα.

Αν ίσχυαν όσα διαβάζουμε και ακούμε ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα έπρεπε να είχε ξεκληριστεί.